HEVOSET


HILLA

NIITTYKORVEN HILLA

Hilla on 2017 vuonna syntynyt suomenhevostamma. Korkeutta tältä pieneltä tammalta löytyy n. 155cm. Hilla kuljettaa turvallisesti satulassaan niin aloittelijat kuin kokeneemmatkin ratsastajat. Jatkuvasti uutta oppiva Hilla taitaa koulukiemurat  Helppo A-tasolle saakka, sekä hyppää esteet varmasti ja innokkaasti. Hilla on myös erityisen rohkea maastoesteiden ylittäjä. Ratsastaessa Hilla on mukavan reipas ja kuuliainen ja on kunnostautunut olemaan myös esimerkiksi kärryjen edessä ja lasten vikellyshevosena. Hilla ihastuttaa usein vähän suomenhevoselle erikoisemmalla värillään ja on luonteeltaankin melkoinen sydänten valloittaja. Tuntihommien ohessa Hilla kilpailee yhdessä Katin kanssa ja onkin jo ehtinyt startata niin koulu-, este- kuin kenttäratsastuksessakin.

RUU

BRUNO MARS

Ruu on vuonna 2013 syntynyt n. 160cm korkea lv-ruuna. Luonteeltaan Ruu on kiltti, utelias ja sosiaalinen. Ruun omistaa tallilta tuttu Nana, mutta se saattaa näkyä silloin tällöin tunneilla kokeneempien kuskien ratsuna. Ruu taitaa tällä hetkellä Helppo B-tason asiat ja ylittää myös esteet innokkaasti parhaan osaamisensa mukaan. Se hyppää myös maastoesteet rohkeasti ja innokkaasti. Ruu on reipas menijä ja omistaa melko suuret liikkeet, jonka takia sen ratsastajalta vaaditaan jo hieman enemmän ratsastuskokemusta.

LILJA

LAKIJA

Lilja on vuonna 2010 syntynyt suurikokoinen latvialainen urheiluhevonen. Ansaitusti lempinimeä "lempeä jätti" kantava 175cm korkea tamma on luonteeltaan rauhallinen ja ystävällinen. Suuresta koostaan huolimatta Liljan kyydissä on helppo istua ja tällä hyvin koulutetulla tammalla on annettavaa kaikille aloittelijoista aina osaavampiin ratsastajiin asti. Koulukiemurat taipuu tammalta leikiten Helppo A-tasoisesti ja esteet ovat Liljalle mielekästä puuhaa ja tarvittaessa ylittyy isommatkin esteet. Rohkean kuskin kanssa Lilja tekee innokkaasti myös pieniä maastoesteitä.

LOLA

LORETTA

Lola on vuonna 2010 syntynyt eestiläinen urheiluhevonen. Lolan säkäkorkeus on n. 160cm. Luonteeltaan tämä kaunis pilkullinen tamma on herkkä, utelias ja ystävällinen. Herkkyytensä takia Lola saattaa joskus jännittyä, mutta on aina kiltti ja hyväntahtoinen. Lola on miellyttävä ja kevyt ratsastaa ja tammassa riittää laatua myös vähän vaativampaankin makuun. Lola omaa erittäin mukavat ja tasaiset askellajit istua. Koulukiemurat Lola taitaa aina Helppo A-tasolle saakka, eikä tältä hevoselta tosiaan ponnistustakaan juuri puutu. 

NOSTI

NOSTALGIA

Nosti on vuonna 20o8 syntynyt eestiläinen ratsuponi. Säkäkorkeudeltaan Nosti on n. 148cm ja muistuttaakin enemmän lähinnä pientä hevosta kuin ponia. Nosti on toiminut perheen pienimpien luotettavana alkeisratsuna, kuin kokeneempien ratsastajien kilpahevosena. Monipuolinen Nosti taitaa koulukiemurat Helppo A -tasolle, mutta sen ominta hommaa on ehdottomasti esteratsastus. Ratsastaessa Nosti on tavanomaisesti hyvin rauhallinen ja sopiikin siksi oikein hyvin myös aloitteleville ratsastajille. Nostin lempipuuhaa on maastoileminen ja varsinkin maastoesteet, jotka se ylittää rohkeasti harja hulmuten ja korvat tötteröllä. Nostilla on paljon kokemusta kilpailemisesta ja poni onkin kilpaillut useassa eri lajissa.

HALLA

HARJAN HALLA

Halla on vuonna 2014 syntynyt suomenhevostamma. Noin 160cm korkea Halla on reipas, mutta kiltti menijä, joka on vasta ratsu-uransa alkutaipaleella ja on aikaimmin yrittänyt ravihevosen uraa. Koulukiemurat tämä punainen tamma taitaa Helppo B -tasolle saakka ja esteillä Halla on reipas menijä. Maastossa Halla on erityisen rohkea ja  varmajalkainen ja hyppääkin innokkaasti myös pieniä maastoesteitä. 


PONITLEKSA

LEIJONAMIELEN LEGOLAS

Leksa on vuonna 2006 syntynyt shetlanninponiruuna. Tämä pikkuinen ruuna on ratsuna kuuliainen, luotettava ja mukavan reipas omalla moottorillaan kulkija. Leksalla on pieneksi poniksi suurehkot liikkeet, jotka vaativat hieman totuttelua ratsastajalta. Mahtavan luonteen lisäksi ruunalta löytyy valtavan pitkä upea harja.


TERO

SHORE-WIDE DEXTER

Tero on vuonna 2009 syntynyt shetlanninponiruuna. Tero on tavallisesti hyvin rauhallinen menijä ja sen tasaisissa liikkeissä on vähemmänkin ratsastaneen mukava istua kyydissä. Hieman pyöreästä ulkomuodostaan huolimatta Tero on myös oikein taitava esteiden ylittämisessä.  

NEELA 

AAMUYÖN NEKTARIINA

Neela on vuonna 2016 syntynyt shetlanninponitamma. Luonteeltaan Neela on utelias ja aina ystävällinen. Tältä pieneltä lempeältä tammalta löytyy mukavat tasaiset askellajit sekä hieno hyppy. Ratsastaessa Neela on rauhallinen ja yrittää aina parhaansa. 

MILO

JOZIM

Milo on vuonna 2019 syntynyt huculponi. Tavallisesti Milo on hyvin ystävällinen ja rauhallinen tyyppi. Milo opettelee tallinväen kanssa ratsujen taitoja, mutta nähdään sen ohessa jo myös tunneilla. Milo on vekkuli poniruuna, josta on alkanut kuoriutumaan taitava esteratsun alku ja se onkin jo ennakkoluulottomasti hypännyt pieniä maastoesteitäkin. Maastossa Milo on luotettava ja rauhallinen tyyppi.